Sahte Facebook Sitesine Sakın Aldanmayın !

facebookİlk görünüşünde "Sonunda Facebook için resmi Türkçe desteği sağlamışlar." desek de, aslında çok bayağı bir numara olduğunu gördük. Yemedik yedirtmeyiz de. Daha önce pek çok örneklerini gördük. İnsanların msn hesaplarını ele geçirmek için, kimin engellediğini gösterme numarası yapan siteler en çok karşılaştığımız oldu.

Sıra Türkiye'den binlerce kullanıcısı olan bu aralar çok ünlü bir siteye gelmişti, Facebook. Onu da hallettik tam oldu. Hangi siteden bahsettiğimi hemen söyleyeyim merakımız geçsin. www.facebook.com.tr

Bu bağlantı vermekten itina ile kaçındığım site tamamen facebook kullanıcı adlarınızı ve şifrelerinizi çalmaya yöneliktir. Kullanıcı adınızı ve şifreniz facebook yerine ilgili kişilere ulaşacaktır. Bu gibi siteler şimdilerde çok arttı. Lütfen dikkatli olun.

sahte facebook sitesi

Siteye girmeden insan adresten etkileniyor zaten (facebook.com.tr) Zannedersin ki Facebook Türkiye'ye büro açmış. Neyse siteye giriyoruz. Girdiğimizde karbon kopya bir facebook arayüzü ile karşı karşıyayız. Kullanıcı adı ve şifremizi mesaj niyetine en nadide küfürlerden seçme bir demet yapıp yolluyoruz. Bekliyoruz sonuç ne olacak diye. Bekliyoruz, bekliyoruz, bekliyoruz. gs.gen.as sitesinde birşeyler yapıyor sanki. Artık yazdığımız kullanıcı adı ve şifre biraz ağır mı kaçtı bilemiyorum.

Arama kutucuğu da çalışmıyor. Üye de olamıyorsun. Nasıl bir facebook bu yahu. Nerede bu sitenin yöneticileri. Ama fikir güzel, alan adı da güzel, tasarım vasat. Yine de bin kullanıcıdan biri siteye düşse ne mutlu.

-Yürü be kim tutar seni.

Artık o çalınan bilgilerle neler yapılır siz karar verin.

Tüm olanlardan sonra sorumluluk kimde olacak ? Bu siteyi hazırlayan cingöz şahsiyet mi, siteye kanıp kullanıcı adı ve şifresini ilgili kutucuklara yazan insanlar mı yoksa öyle (facebook.com.tr) bir alan adının kullanılmasına imkan veren sistem mi ?

Not: Lütfen bu sahte siteyi verirken, bağlantı olarak vermeyin. Başkalarının hataya düşerek hesaplarının kaybına sebep olmak istemezsiniz değil mi? 

sgüzelcik
sgüzelcik
22 Şubat 2008
Bu yazarın ‘Neden Web2.0?’ başlıklı yazısı da ilginizi çekebilir.

Bu Yazıyı Beğenenler

Beyaz Sayfa
Mavitooth

Okur Yorumları

Mavitooth - 22 Şubat 2008 07:59
Mavitooth
Türk'ün aklı işte...
type - 22 Şubat 2008 09:48
type

şimdi şöyle birşeyde var. .TR uzantıyı ODTÜ den başkası sağlamıyor. COM.TR için ise belgeler gerekmektedir. bu belgelerde yanışlık olduğu taktirde. domaini kesinlikle sağlamazlar... ozaman sahte evrak düzenleyerek aldıklarını tahmin ediyorum bir firma üzerinden bu yazınızı okuduktan sonra..


Hayal Gücü Bilgiden Daha Önemlidir..!
sgüzelcik - 22 Şubat 2008 14:05
sgüzelcik
Artık siteye girildiğinde Firefox yemleme (phishing) saldırısı uyarısı veriyor.
ASLIHANN - 22 Şubat 2008 19:26
ASLIHANN
yau bu opera pasajındaki sahte kotlar gibi olmuş amaaa :)))
Serkan Aygören - 22 Şubat 2008 23:40
Serkan Aygören

 Hi Renkli Dergi,

Thank you for providing us with this information. We will investigate this matter further.

In the future, please make sure that you only log in to the site from pages that include the facebook.com domain (either http://www.facebook.com or http://www.facebook.com/login.php).  You should also be careful not to click on any strange or untrustworthy links, even if they've been sent by your friends.  If you see a page that looks suspicious, be sure to report it to us at privacy@facebook.com immediately.

Thanks for contacting Facebook,

Rachel
User Operations
Facebook 


İKİSEKİZ.COM - Fotoğraf çekilir =)
Mavitooth - 23 Şubat 2008 00:03
Mavitooth
İnternetin gücü bu olsa gerek. Bu kadar sağduyulu bir site de bulunmaktan gurur duymaya başladım...
muratmoon - 23 Şubat 2008 12:54
muratmoon
Site sayfayı değişmiş, facebook ile ilgisi olmadığını belirtmiş. Önce kandırmayı dene olmadı değiş :D Artık kimsenin güvenini kazanabileceklerini sanmıyorum.
Gülmek için sebep aramayan şahsiyet
Zıkkım - 23 Şubat 2008 16:29
Zıkkım
helal olsun... Tebrik falan ediyorum sizleri...
Zehirliyim, yaklaşma...
DarkART - 24 Şubat 2008 12:07
DarkART
Artık hiçbir yer güvenli değil her türlü kaliteli kaynakları fakeliyorlar güzel yazı olmuş uyarı için teşekkürler
linkibol - 26 Şubat 2008 13:58
Default Avatar

Neyseki Firefox'ta kocaman bir uyarı balonuyla karşılaşıyorum siteye girince.

Firefox'u seviyorum kim ne derse desin -- Evet M$ Internet Exploder'dan daha güvenli tarayıcılar var ortalıkta.

 Forgery

Paylaşmak istedim.

 


Serkan Aygören - 26 Şubat 2008 14:27
Serkan Aygören

Teşekkürler sevgili @linkibol. Belki innmayacaksınız aynı görüntüyü ben aldım dün. Ama yorum olarak eklemeyi unutmuşum. Bu kadar olur doğrusu :)

Kalp klbe karşı mıymış, neymiş? :)

Ha unutmadan: VIVA FIREFOX, FIREFOX ÇOK YAŞA!


İKİSEKİZ.COM - Fotoğraf çekilir =)
kacikkurasi - 12 Mayıs 2008 18:14
kacikkurasi
ya ne gereği var türkçesinin ingilizcesi de aynı sayılır aslında ii olurmuş çıksada artık daha bekleyeceğiz ayrıca uyarı için saolun
havamı al moruk havamı kat rapine havanı atarsın a
ozyasar - 03 Şubat 2009 01:40
Default Avatar
Son dönem de çeşitli bankaların müşterilerine bu tip yemleme postaları geliyor. En doğrusu herhangi bir yere tıklamadan alan adını browser üzerinden yazıp işlem yapmak, bunun dışında 3 kademe şifre kullanmayı öneriyorum insanlara,

Bir siteye kayıt olurken mutlaka basit dizi şifre ile işlem yapın, sonra sitenin şifre hatırlatma bölümünü ziyaret edin, eğer bir site size direkt olarak şifrenizi hatırlatıyor ise bu site de asla üst seviye şifrenizi kullanmayın çünkü ileri düzey şifre mekanizması bu site de yoktur ve şifreniz her koşul da risk altındadır.
Serkan Aygören - 03 Şubat 2009 07:24
Serkan Aygören
Güzel bilgilendirme için teşekkürler sevgili ozyasar
İKİSEKİZ.COM - Fotoğraf çekilir =)